Ons boek

Informatie boek “Inspirerend werken op de BSO

De laatste jaren zijn wij als pedagoog en manager in de kinderopvang intens aan het werk geweest om onze visie ten aanzien van “inspirerend werken op de BSO” in praktijk te brengen. Een visie die zowel gericht is op inspiratie en groei van pedagogisch medewerkers als voor de kinderen die op de opvang mogen verblijven.

Een visie dat de  pedagogisch medewerkers tijdens het geven van workshops kunnen ervaren wat deze bijdrage toevoegt aan de ontwikkelingskansen van het kind. Buiten de kennis en ervaring die de pedagogisch medewerker hebben opgedaan tijdens de opleiding, stage en werk, zijn zij ook in het bezit van specifieke kwaliteiten. Door deze kwaliteiten te herkennen en te benoemen wordt de pedagogisch medewerker uitgedaagd om dit om te zetten in een workshop.

Met deze wetenschap en het feit dat er nog niet veel specifieke informatie is over het opzetten van ontwikkelingsgerichte activiteiten op de BSO, heeft ons er toe doen besluiten om dit boek te schrijven. Een boek voor jou als pedagogisch medewerker in het werkveld of als aankomend pedagogisch medewerker in opleiding. In het boek worden voorbeelden van complete workshops beschreven die je in de praktijk kunt uitvoeren met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop kalligrafie, fimoklei of de kinderraad.

De kosten van het boek zijn 18,95 euro incl. BTW en excl. verzendkosten.

Bestel ons boek

Referenties

Het boek Inspirerend werken op de BSO is een echte aanrader voor niet zo ervaren Pedagogisch medewerkers. De duidelijke stappen en de verdeling in lessen zijn heel bruikbaar. Zij dienen als hulpmiddel bij het opzetten van workshops en bieden de PM-er structuur. Voor de wat ervarener Pedagogisch medewerker is het een fijn naslagwerk en een inspiratiebron. De tekeningen en foto’s zijn een absolute meerwaarde en maken je enthousiast. Een goed boek voor op elke BSO!

Margreet Moorlag (Praktijkopleider)Stichting Kinderopvang Hilversum

Ik vind het super dat 1 van mijn workshops in het boek staat (fimoklei). De workshops maken en in de praktijk uitvoeren is erg leuk om te doen. Doordat je allemaal dezelfde lay-out hebt is het ook makkelijker om de workshop van een ander over te nemen. Het ziet er ook verzorgd uit. In de praktijk werkt dit erg goed. De kinderen krijgen ook een boekje mee waardoor ze dat ook kunnen laten zien aan hun ouders. En zouden het evt. ook thuis kunnen gaan maken/ doen. Denk maar aan kookworkshops, knutsel werkjes etc. Dat zijn dingen die thuis ook gedaan kunnen worden.

Priscilla de Betue (Pedagogisch medewerker & activiteiten-coördinator)BSO Kinder Service Hotels
Samen op de BSO

Samen met jou wil ik spelen
Samen met jou ga ik delen
We doen workshops en activiteiten
We leren van onze kwaliteiten

Van jou kan ik leren
Anderen te respecteren
Samen gaan we dingen ontdekken
En spelen op verschillende plekken

Gezellig  met elkaar
Niemand vinden wij raar
Samen spelen is fijn
Alleen moet ook mogelijk zijn

Na een dag van lol en gein
Vinden we rustig kleuren ook wel fijn
Nog even opruimen, niet vergeten
En dan gezellig samen eten!

Op de BSO  is ieder kind uniek,
Lachen klinkt als muziek,
Ontwikkelen doe je zo,
Samen op de BSO!

Wil je ons boek bestellen?

Koop ons boek

Wil je meer informatie?

Neem contact op