Referenties

Dit zeggen ze over ons!

Over ons boek

Het boek Inspirerend werken op de BSO is een echte aanrader voor niet zo ervaren Pedagogisch medewerkers. De duidelijke stappen en de verdeling in lessen zijn heel bruikbaar. Zij dienen als hulpmiddel bij het opzetten van workshops en bieden de PM-er structuur. Voor de wat ervarener Pedagogisch medewerker is het een fijn naslagwerk en een inspiratiebron. De tekeningen en foto’s zijn een absolute meerwaarde en maken je enthousiast. Een goed boek voor op elke BSO!

Margreet Moorlag (Praktijkopleider)Stichting Kinderopvang Hilversum

Ik vind het super dat 1 van mijn workshops in het boek staat (fimoklei). De workshops maken en in de praktijk uitvoeren is erg leuk om te doen. Doordat je allemaal dezelfde lay-out hebt is het ook makkelijker om de workshop van een ander over te nemen. Het ziet er ook verzorgd uit. In de praktijk werkt dit erg goed. De kinderen krijgen ook een boekje mee waardoor ze dat ook kunnen laten zien aan hun ouders. En zouden het evt. ook thuis kunnen gaan maken/ doen. Denk maar aan kookworkshops, knutsel werkjes etc. Dat zijn dingen die thuis ook gedaan kunnen worden.

Priscilla de Betue (Pedagogisch medewerker & activiteiten-coördinator)BSO Kinder Service Hotels

Een vernieuwde manier van werken op de bso wordt hier in heldere stappen uiteen gezet. Met kennis van de dagelijkse praktijk hebben zij een heel praktisch bruikbaar boek geschreven, gekoppeld aan mooie theorieën. Bijzonder ook, omdat Ellen en Jacqueline bij alle passie en energie die er vanaf spat, in staat zijn geweest om hierin een heldere visie te verwoorden. Dit zowel ten aanzien van het kind als van de medewerkers. Rode draad in dit boek is wat mij betreft het zelfvertrouwen van kind en medewerkers te vergroten, en daarmee een positief zelfbeeld te geven. Hiermee wordt het welbevinden van kind en medewerkers blijvend gestimuleerd. Het zorgt voor een “positive flow” bij alle betrokkenen en “lekker in je vel” kijk je anders naar jezelf en je omgeving! Knap dat dit met deze methode zo mooi is uitgewerkt. Daarom sluit ik graag af met deze tegeltjes wijsheid; “Je mooiste cadeau; positive flow!”.

Margot BuschmannVVE -leidster en pedagogisch coach in de kinderopvang

Over onze trainingen

Ik wil je nogmaals bedanken voor de inspirerende en vooral leerzame sessies “pedagogisch coach”. De dagen vlogen voorbij en ik heb oprecht een paar belangrijke stappen in mijn stijl van coachen en communiceren gezet. De manier hoe jij de cursus geeft is ontspannen en altijd met een glimlach. Dat inspireert en motiveert! Knap van je.
Waar ik in eerste instantie bij de invoering van de functie Pedagogisch Coach en Beleidsmedewerker een onnodige en overbodige functie zag, heb jij mij laten voelen en beleven dat het een meerwaarde kan zijn. Vooral als de werkwijze en aanpak klopt. Heel veel dank daar voor.

Hans ZwartkruisSport- & Zwem BSO Knoet

Bij deze wil ik graag namens mijn team en mij doorgeven dat de workshop “Inspirerend werken op de BSO”, die we van jullie hebben gehad, ons erg goed is bevallen. Tijdens de workshop hebben jullie mijn personeel goed geprikkeld, waardoor zij nu goed bezig zijn bij onze eigen BSO. Het was erg leerzaam, interessant en het allerbelangrijkste is dat het personeel direct zelf al een bepaalde workshop moesten maken, dus zij zijn ook actief bezig geweest tijdens de workshop. Jullie hebben ook goed kunnen motiveren waarom zij iets moeten/ niet moeten doen en hoe zij het beste iets kunnen aanpakken. Dankzij jullie eigen ervaring hebben jullie op een hele begrijpelijke manier uitleg gegeven. We stellen het dan ook zeer op prijs dat jullie drie weken nadat workshop is gegeven ook de moeite hebben genomen om bij ons weer langs te komen zodat jullie konden zien of zij werkelijk het geleerde ook toegepast hebben op de werkvloer. Bij deze nogmaals bedankt, het was erg leerzaam.

B. van Driel & J. De GrootBSO Majest in Edam

rots op ons behaalde certificaat! Wij zijn tijdens de cursus “inspirerend coachen” van Ellen en
Jacqueline wijzer geworden en geprikkeld geraakt door de verschillende werkvormen die
aangeboden werden door de enthousiaste, gedreven en ervaren trainers! Dank daarvoor.

leidinggevenden van kinderopvangorganisatie Flower Kids

Wij hebben voor onze bso-coördinatoren twee workshops op maat laten maken. De bso-coördinator is een nieuwe functie in onze organisatie en we wilden hen met deze training ondersteuning bieden om hun positie tussen de manager kinderopvang en de pedagogisch werkers goed vorm te geven. Ellen en Jacqueline hebben een prima training ontwikkeld: Inspirerend coachen op de bso. Hierin ging het over dubbele petten (coachen van collega’s en met hen samenwerken op de groep) en het motiveren en enthousiasmeren van collega’s. De bso-coördinatoren waren zeer enthousiast over de workshops met name over de afwisselende, praktijkgerichte werkvormen waarmee ze direct met hun eigen team aan de slag konden.

Anne ZwambornProjectmanager Stichting kinderopvang Amersfoort

Tijdens de studiedag voor al onze medewerkers, heb ik de workshop ‘Kinderparticipatie’ bijgewoond, één van de vier workshops die Ennujij organiseerde.

Een redelijk nieuw onderwerp binnen onze BSO bleek eigenlijk. Door middel van verschillende werkvormen zijn we geprikkeld om vanuit verschillende invalshoeken na te denken over het hoe en waarom van een kinderraad: vanuit de organisatie (wat is er voor nodig), vanuit de pedagogisch medewerker (wat vraagt dit van mij) en – niet in de laatste plaats – vanuit het kind zelf (dáárvoor doen we het dus). De pragmatische benadering van de docent werd afgewisseld met kennisaspecten en ervaringen uit de praktijk. Geslaagd!

Eva GrunstraLeidinggevende BSO Welschap

Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op

Bekijk onze trainingen

Bekijk onze trainingen